Nieuwsbericht

Zesde editie Dag van Circulariteit groot succes

“Een inspirerende en drukke dag” noemt organisator Daaf de Kok van Bouwcirculair de zesde editie van de Dag van de Circulariteit.”  Tijdens de dag, die plaatshad in De Basiliek in Veenendaal, volgden zo'n 450 deelnemers met bijna 50% opdrachtgevers diverse kennissessies over actuele thema’s rondom circulariteit.

Profielfoto van Redactie CROW
11 oktober 2024 | 1 minuut lezen

Of het nu gaat om duurzaam beton, hergebruik van staal, het gebruik van warm mix asfalt, zero emissie en recycling of biobased bouwen etc. Wie de Dag van de Circulariteit bezocht, kon zijn hart volledig ophalen aan kennis en inspiratie rondom allerhande circulaire thema's. Iets wat de bezoekers dan ook flink hebben gedaan, volgens Daaf. “We kregen alleen maar positieve reacties op alle presentaties. Vooral de praktische insteek werd enorm gewaardeerd. Echt helemaal geweldig.”

Deelnemers aan de dag zijn divers. Zo zijn onder andere overheden, aannemers, leveranciers en adviseurs vertegenwoordigd.

Dringende oproep

Als voorbereiding op de Dag van de Circulariteit riep Mark de Rooy van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in een artikel alle partijen dringend op om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met circulariteit in infra. ““Bij de infra wordt veel beton, staal en asfalt gebruikt, waarin veel CO2 is verstopt. Op het moment dat je daarvan veel gaat hergebruiken is dat positief voor de CO2-footprint en de circulariteit. Het is bovendien goed voor de biodiversiteit omdat je minder materialen uit met name het buitenland haalt. Dus ga nú aan de slag met circulariteit bij infra! Er kan al heel veel, de innovaties zijn er en er zijn ook al mooie voorbeelden voorhanden.” 

Deelnemers CROW

Namens CROW namen kenniswerkers Roy Voorend en Rob Luiten ieder een kennissessie voor hun rekening over de Aanpak Duurzaam Asfalt (ADA) en Toetsmethode Circulair Staal (TCS). Ook stond er vanuit RAW CROW een stand op de kennismarkt.  

De Dag van de Circulariteit is het initiatief van het Ministerie van I&W, Bouwcirculair, Duurzaam GWW, en platform WOW. 

Alle presentaties zijn terug te vinden op de Dagvandecirculariteit.nl